Tytuł:
Tytuł publikacji grupowej:
Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio F, Historia
Autor:
Studnicka-Mariańczyk, Karolina
Temat i słowa kluczowe:
kultura smaku ; kontekst kulturowy ; posiłki ; przepisy kulinarne ; archiwum Potockich i Ostrowskich ; Maluszyn
Opis:
artykuł w: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio F, Historia Vol. 77 (2022), s. 171-184 ; tytuł równoległy w języku angielskim: The culture of taste and table delights in the light of cooking recipes from the home archive of the Potocki and Ostrowski from Maluszyn and the popular guide “Practical Warsaw Cook” ; streszczenie w języku angielskim, polskim
Wydawca:
Wydawnictwo Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej
Miejsce wydania:
Współtwórca:
Sobiesiak, Joanna Aleksandra. Redaktor naczelna sekcji
Data wydania:
Typ zasobu:
Źródło:
Zasoby Biblioteki Głównej UMCS
Język:
Powiązania:
Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio F, Historia Vol. 77 (2022)