Object structure

Title:

Wpływ kwasu huminowego (KH) na kiełkowanie światłoczułych nasion sałaty. Część I. Przebieg kiełkowania w zależności od stężenia KH, czasu nasycania i naświetlania, pH środowiska oraz działania kinetyny i kwasu giberelowego (GA3)

Creator:

Gawroński, Eugeniusz

Subject:

kwas huminowy (KH) ; sałata ; kiełkowanie ; naświetlanie nasion ; pH środowiska ; kinetyna ; kwas giberelowy (GA3)

Description:

od T. 2 1947 nazwa sekcji: Sectio C Nauki Biologiczne, od T. 4 1949: Sectio C Biologia ; artykuł w: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio C, Biologia Vol. 24 (1969), s. 373-394 ; streszcz. ros., ang. ; tyt. równol. w jęz. ang.: The Influence of Humic Acid (HA) on Germination of Photosensitive Lettuce Seeds. Part I. The Course of Germination in Dependence on HA Concentration, Time of Soaking and Irradiation, Environment pH, and the Action of Kinetin and Gibberellic Acid (GA3) ; od Vol. 64 (2009) dostępne tylko online

Publisher:

nakładem Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej

Place of publication:

Lublin

Contributor:

Lorkiewicz, Zbigniew (1923-2001). Red.

Date:

1969

Type:

artykuł

Format:

application/pdf

Source:

Zasoby Biblioteki Głównej UMCS

Language:

pol ; rus ; eng

Relation:

Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio C, Biologia Vol. 24 (1969)

Rights:

Biblioteka Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej

Source of sponsorship :

Dofinansowano z programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego